Foto / Bibliotecarii din Ungheni au marcat Ziua profesională

Ziua Internațională a Cărții, a Dreptului de Autor, dar și Ziua profesională a Bibliotecarilor, a fost marcată și la Ungheni, într-o atmosferă festivă. Astfel că, pe data de 26 aprilie, bibliotecarele din raionul Ungheni au marcat acest eveniment prin mai multe activități.

În prima parte a evenimentului, bibliotecarele din întreg raionul au participat la un flash-mob cu genericul „Noi iubim biblioteca”. Ulterior, în incinta Palatul de Cultură, s-a desfășurat Gala premiilor „Ex Libris”, ajunsă la cea de-a XI-a ediție. Biblioteca publică raională „Dimitrie Cantemir” și-a desemnat cei mai buni promotori, susținători, parteneri și bibliotecari. Așadar, 12 persoane s-au ales cu testimoniu, dar și cu un premiu special, printre care și colega noastră Tatiana Tesliuc, care a primit testimoniul „Cel mai fidel partener al bibliotecii”, pentru informarea competentă a comunității despre evenimentele, activitățile și realizările bibliotecii.

„Vreau să vă aduc sincere mulțumiri pentru contribuția adusă la susținerea tuturor evenimentelor pe care le-a desfășurat biblioteca și filialele orășănești din municipiu”, s-a adresat promotorilor bibliotecii, Nadejda Mihai, șefa Bibliotecii publice raionale „Dimitrie Cantemir”.

Totodată, au fost prezentate și rezultatele activității bibliotecare și menționate unele perspective de viitor ale domeniului biblioteconomic. Pentru munca productivă în promovarea cărții și lecturii, o parte din bibliotecari au fost menționați cu diplome din partea Ministerului Culturii – 7 bibliotecari, a Consiliului Raional Ungheni – 9, a Secției Cultură și Turism Ungheni – 11, și a Bibliotecii „Dimitrie Cantemir” – 12 bibliotecari. Evenimentul s-a finalizat cu activitatea muzical – literară „Biblioteca în șezătoare”, prezentând bucatele tradiționale printr-un moment artistic inedit.

În raionul Ungheni sunt 56 de biblioteci, în care activează 78 de bibliotecari.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *