Elevii Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ştefan Neaga” din Chişinău au promovat muzica academică și populară și la Ungheni

Elevii Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ştefan Neaga” din Chişinău, de la catedra „Instrumente populare”, au venit la început de aprilie la Ungheni. Aceștia au susținut un concert la Palatul de Cultură „Gheorghe Bodolica”, prezentând un program de muzică academică și muzică populară, evoluând atât în ansamblu cât și solo.

Instrumentiștii au fost însoțiți de șeful catedrei, Sergiu Mârzac. „De 15 ani deja organizăm concerte de acest gen, mergem în diferite instituții de cultură și diferite raioane”, a menționat Sergiu Mârzac, șeful catedrei „Instrumente Populare” la Centrul de Excelenţă în Educaţie Artistică „Ştefan Neaga, după care a mai adăugat: „Încercăm să promovăm muzica din diferite perioade începând cu Baroc și terminând cu muzica contemporană, atât solo (vorbim despre acordeon) cât și în ansamblu și orchestră”.

Prezenți la eveniment, profesorul de acordeon şi dirijorul orchestrei de muzică populară „Struguraș” din mun. Ungheni, Dumitru Plaschevici, directoarea Şcolii de Muzică din Ungheni, Tereza Caza şi Rodica Sîrbu, şefa catedrei de acordeon la Şcoala de Muzică din Ungheni au declarat, în unison că, pentru ei este o mare surpriză şi o onoare să găzduiască acest eveniment important pentru comunitatea muzicală din Ungheni.

Printre cei care au evoluat pe scenă sunt şi absolvenți ai Şcolii de Muzică din Ungheni care îşi continuă studiile muzicale la Chişinău. „Scoala de muzică din Ungheni a fost punctul de pornire în cadrul realizării visului meu de a deveni un acordeonist profesionist. De aceea, revenirea în cadrul acestei instituții m-a copleșit de emoții și de dragi amintiri, alături de profesori și colegi! Mi-a făcut o deosebită plăcere să îmi revăd profesorii și sa concertez în fața lor într-o manieră profesionista. Ma bucur, știind că pot reveni cu drag oricând ,,acasa”, și să prezint cât mai multe rezultate frumoase.”, a declarat Vlad Butnaru, membru al echipei de instrumentiști care a absolvit Școala de Muzică în 2020.

Menționăm că, Centrul de Excelenţă în Educație Artistică „Ştefan Neaga” şi-a propus să organizeze în acest an patru concerte de acest fel în Instituțiile de Cultură din orașele Ungheni, Ialoveni, Florești şi Leova.

Autor: Mihai Doloton


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *