ANSA atenționează: Mesele festive în memoria răposaților pot deveni periculoase

Imagine simbol: zdg.md

Tradițional, de Paștele Blajinilor, moldovenii merg la cimitire cu întreaga familie, împart pomeni și întind mese festive în memoria răposaților.

În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă insistent evitarea consumului de produse alimentare ușor perisabile, cu risc sporit de toxiinfecție (salate pe bază de maioneză, ouă, carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse de patiserie), în spații deschise, în lipsa condițiilor speciale de păstrare, deoarece expunerea produselor menționate la temperaturile ridicate și alți factori externi, care pot provoca dezvoltarea microorganismelor (inclusiv patogene) și a toxinelor acestora, duc la alterarea alimentelor și producerea toxiinfecțiilor alimentare.

Străduiți-vă ca produsele consumate se fie proaspete și supuse unor prelucrări termice profunde, nu consumați alimente, semifabricate, păstrate îndelung și cu un grad de prospețime redus, pentru a minimaliza riscurile aparițiilor toxiinfecțiilor alimentare.

În cazurile când veți folosi, în cimitire, produse de cofetărie și panificație expuse factorilor climatici externi, aveți grijă ca produsele consumate să fie cu umiditate redusă, fără conținut de ou, grăsimi animaliere, produse lactate și alte tipuri de ingrediente de origine animalieră.

Atenție! Asigurați-vă că organizați festivități numai în locuri autorizate. Acceptarea, în cadrul unităților de comerț și alimentație publică, a produselor alimentare preparate în condiții casnice este interzisă.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *