De săptămâna viitoare elevii intră în vacanța de Paște. Cât durează aceasta

Sursa foto: diez.md

Peste două săptămâni elevii vor intra în vacanța de Paște. Astfel, în perioada 15-24 aprilie 2023, elevii instituțiilor de învățământ din Republica Moldova vor avea parte de zile libere, transmite diez.md.

Conform structurii anului școlar, elevii vor ieși în vacanță în data de 15 aprilie și se vor întoarce la lecții în data de 24 aprilie. În total, elevii se vor odihni timp de 10 zile.

Pentru elevii claselor absolvente, a IX-a și a XII-a, situația școlară se va încheia până la 25 mai 2023. În acest an, Paștele ortodox pică pe 16 aprilie, iar Paștele Blajinilor este sărbătorit în majoritatea localităților luni, pe 24 aprilie.

Pentru elevii claselor a I-a – a VIII-a și a X-a – a XI-a următoarea vacanță se stabilește vara. Astfel, elevii vor avea 92 de zile libere, de la 1 iunie 2023 până pe 31 august 2023.

Nu doar elevii se vor bucura de vacanță în perioada sărbătorilor de Paște. Studenții de la universități, de asemenea, au vacanță în această perioadă. În linii generale, perioada vacanței de Paște este aceeași, dar diferă câte un pic de la o universitate la alta.

Anul 2023 este un an obișnuit care va avea 365 de zile. Din numărul total de zile, bugetarii au 105 zile libere. Conform legislației, în Moldova sunt 12 sărbători oficiale pentru care bugetarii primesc zile libere.

 

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *