Succes remarcabil pentru o sportivă de la Peticeni, care a urcat pe podium la un campionat național de armwrestling

Simona Nastas din satul Peticeni, s-a întors sâmbătă, 11 martie, cu bronzul de la Campionatul Republicii Moldova la Armwrestling. Elevă în clasa a IX-a, Simona spune că a îndrăgit acest sport de mai mulți ani și că a reușit performanța după ce s-a ”pus la mână” cu toți colegii de clasă și cunoscuții săi, în mod special cu băieții. ”Până acum îi băteam pe toți din clasă, dar de la o vreme au apărut concurenți puternici printre băieți, care au devenit mai puternici și au mai multă forță”, ne-a mărturisit Simona.

De menționat este faptul că tânăra nu este la primul său succes în ale sportului. În anul 2021, Simona Nastas a devenit campioană națională la armwrestling, luând primul loc la brațul drept și locul doi la brațul stâng. Atunci sportiva a luptat cu fete mai mari decât ea ca și vârstă, dar asta nu a împiedicat-o să-și demonstreze puterea și să persevereze.

Simona se antrenează de una singură, iar acum își propune să-și dezvolte forța fizică, pentru că îi place acest gen de sport. O perioadă a făcut și judo, dar s-a lăsat de acest gen de sport din cauza unor probleme de sănătate.

Despre atmosfera de la campionat, adolescenta spune că a fost una plăcută și chiar dacă evenimentul a durat aproape 14 ore, eforturile i-au fost răsplătite, iar acum se simte și mai motivată pentru a continua. ”Am fost foarte mândră acolo pe podium. Mă bucur că și cei de-acasă mă încurajează să fac acest sport care este totuși  mai rar întâlnit în rândul fetelor de vârsta mea”, ne-a spus Simona.

Competiția de la Chișinău a fost una strânsă, pentru că cea de-a VII-a ediție a campionatului a întrunit circa 273 de sportivi și sportive din întreaga republică. Tânăra de la Peticeni a reușit să demonstreze performanță și să obțină victorie la categoria sa de greutate, la brațul stâng, înfruntând patru concurente puternice.
Campionatul s-a desfășurat la Complexul Sportiv al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, iar organizarea acestei competiții a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Doina Chicu

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *