Proiectul social „Dar din Dar” a ajuns la ediția a II – a

Fotografie: Tatiana Tesliuc

Garderoba socială „Dar din Dar”, organizată de Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din Ungheni, a revenit în ajunul sărbătorilor pascale. Ediția din acest an a fost realizată în parteneriat cu JCI Ungheni. „Avem același scop – de a oferi ajutor material pentru cei care au nevoie de el, de aceea ne-am gândit că putem să organizăm acest eveniment împreună. Ne-am mobilizat și am creat 3 puncte de colectare a hainelor în oraș, după care le ducem la Centru Cultural Multifuncțional „Regina Maria”. La moment se mai colectează haine”, a menționat Ecaterina Moraru, președinta JCI Ungheni.

Blugi, pulovere, scurte, tricouri, sacouri, rochii, încălțăminte, haine pentru copii de toate vârstele, jucării și multe altele sunt depozitate cu grijă și aranjate de către angajații Centrului pe suporturi improvizate. „Să îmbraci o haină de la mâna a doua nu este o rușine. Mai ales că hainele care sunt aduse, sunt destul de îngrijite, unele din ele au fost aduse chiar cu etichetă. Astfel de activități trebuie desfășurate cât mai des, mai ales în diferite sezoane ale anului, pentru că sunt persoane care chiar au nevoie”, a menționat Aliona Leșanu, directoarea Centrului.

Potrivit ei, la ediția de anul trecut, peste 600 de persoane s-au numărat printre beneficiarii garderobei, iar organizatorii speră că numărul beneficiarilor va fi mult mai mare în acest an. „Sperăm că vom fi auziți mai bine, mai ales acum, când ne-am unit, și vom putea oferi suport material la mai mulți beneficiari”, a conchis Ecaterina Moraru.

De la deschiderea acesteia, pe 13 martie, au putut beneficia de articole vestimentare peste 40 de persoane. „În intervalul 1 – 10 martie, am început colectarea hainelor, iar pe 13 am anunțat întreaga comunitate despre garderoba socială. Am pus la dispoziție unica noastră sală, în care desfășurăm diferite activități, spectacole. Am avut beneficiari chiar din prima zi, au venit și refugiați”, a spus și Aliona Leșanu, directoarea Centrului.

În aceeași ordine de idei, Aliona Leșanu afirmă că lumea este foarte receptivă și continuă să aducă articole vestimentare. Astfel, Garderoba Socială va fi deschisă până la sărbătorile pascale.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *