Nou serviciu de programări online pentru paşapoarte românești. Vedeți care pași trebuie de urmat

Direcţia Generală de Paşapoarte  din România a lansat un nou serviciu de programări online pentru paşapoarte românești, scrie Antena3.ro.

Astfel, serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte a migrat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, fiind disponibil la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

Noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

Astfel, cetățenii vor avea la dispoziție posibilitatea realizării unei programări în funcție de volumul și dinamica solicitărilor de pașapoarte înregistrate în timp real.

Pentru o programare, oamenii au de urmat următorii pași:

  1. pentru completarea formularului de programare, după alegerea județului, respectiv selectarea locației în care se dorește depunerea cererii de pașaport, se va bifa opțiunea pașaport
  2. în câmpul „Numărul de persoane programate” se va selecta numărul persoanelor (din familie) pentru care se face programare
  3. se va alege data și ora la care se dorește programarea, apoi se vor completa câmpurile: Nume, Prenume, Cod numeric personal, adresa de e-mail la care se vor primi datele programării, Număr de telefon (opțional), iar în câmpurile Persoane suplimentare se vor menționa Numele, Prenumele și CNP-ul fiecărei Persoane suplimentare
  4. butonul „Salvează” se activează după ce este exprimat consimțământul expres cu privire la Politica de protecție a datelor cu caracter personal.
  5. finalizarea programării se realizează prin selectarea butonului Salvează. Un mesaj se va transmite la adresa de e-mail indicată prin care se confirmă programarea. Neconfirmarea programării în termen de 30 de minute duce la anularea acesteia.

În cazul în care o persoană nu se mai poate prezenta la data și ora programată, se recomandă folosirea link-ului „Anulează programare din e-mailul de confirmare”. 

Programarea este gratuită și netransmisibilă. Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *