În raionul Ungheni vor fi amenajate trei depozite regionale pentru lemne de foc

Imagine simbol, sursa: realitateadeialomita.net

Trei depozite pentru lemne de foc vor fi create în luna aprilie. Despre acest lucru a informat Dumitru Nistiriuc, șef interimar la Întreprinderea de Stat „Silva Centru”, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Consultativ constituit în raionul Ungheni, care s-a desfășurat, în premieră, la Sculeni.

Astfel dânsul a precizat că în 2023, volumul de masă lemnoasă ce va fi extras va fi unul destul de mare, care constă în circa 22 de mii de cuburi. ”Zece mii de cuburi deja au fost extrase în primele două luni, 8 mii fiind comercializate, iar restul 12 mii de cuburi rămân a fi extrase pe parcursul anului în curs”, a subliniat dânsul.

Reieșind din faptul că, condițiile meteo nu întotdeauna au favorizat accesul la masă lemnoasă depozitată în pădure, s-a decis ca în aprilie să fie formate trei depozite. Unul dintre aceste depozite va fi amenajat la Sculeni, altul la depozitul central al Centru Silva și celălalt la Cornești. Aici va fi depozitată masa lemnoasă, iar drumurile spre aceste depozite vor fi pietruite, ceea ce va facilita accesul oamenilor care vor veni să achiționeze lemne de foc. „Odată ce va fi adus lemnul în depozite, vom putea coordona și controla situația mai eficient. Astfel că, din luna mai, oamenii vor putea procura masa lemnoasă de la aceste depozite”, a explicat Dumitru Nistiriuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *