Formația folclorică „Cununa Dorului” din Pîrlița a sărbătorit un an de activitate artistică

Spectacolul aniversar, prilejuit cu ocazia împlinirii unui an de activitate artistică a formației folclorice „Cununa Dorului” din Pîrlița, a adunat localnici, dar și oaspeți de prin împrejurimi, pentru a împărtăși din reușitele atinse timp de un an.

Rezultatele muncii asidue au fost demonstrate pe scena Casei Raionale de Cultură din Pîrlița, în data de 19 februarie, prin multă muzică și voie bună.

În fața spectatorilor, adunați de la mic la mare, colectivul a interpretat o parte din lucrările muzicale ce se regăsesc în repertoriul lor artistic. „Pe parcursul acestui an, ne-am străduit ca, repertoriul artistic al formației să cuprindă atât sărbătorile calendaristice, cât și cele religioase”, a menționat Maria Bolotovici, conducătoarea formației folclorice, dar și directoarea Casei Raionale de Cultură din Pîrlița.

Totodată, Maria Bolotovici a ținut să împărtășească publicului prezent la eveniment, detalii despre formarea acestui colectiv. „Îmi doream de mult să întemeiez o formațiune folclorică, însă ocazia favorabilă așa și nu apărea. Însă, cu un an în urmă, mai multe femei din comunitate, au acceptat provocarea de a forma o formație artistică, astfel luând naștere „Cununa Dorului””, menționează dânsa.

Cele 13 membre ale colectivului, sunt femei de diferite vârste, ce activează în diverse domenii, însă ceea ce le-a unit a fost dragostea pentru folclor și cântec popular. „Cu certitudine, pot să spun că mă mândresc foarte mult cu acest minunat colectiv, format din femei care, sunt la rândul lor extraordinare soții, mame, surori, bunici. Și, acolo unde își desfășoară activitatea de zi cu zi, sfințesc locul”, a mai adăugat Maria Bolotovici.

Pe toată durata spectacolului, formația folclorică a încântat publicul cu o varietate de melodii, pe note mai vesele sau mai triste. Cu un colaj de melodii a venit și formația folclorică de bărbați „Prutenii” din Costuleni, fiind și ei un colectiv relativ tânăr înființat. Mai mult decât atât, formațiile au format și un duet, interpretând bine cunoscutul cântec „S-a dus cucul de pe aici”.

Vadim Pîslaru, șeful Secției Cultură și Turism, prezent la eveniment, a ținut să felicite formația folclorică, oferindu-le și o diplomă: „Felicitări pentru prestația pe care ați avut-o astăzi și pentru debutul promițător de care ați dat dovadă pe parcursul acestui an. Sunt sigur că veți avea realizări frumoase în viitor și veți cuceri noi scene, atât naționale, cât și internaționale”.

Inga Rojavniță, o localnică prezentă la spectacol, a apreciat prestația scenică a formației, menționând și despre dăruirea și responsabilitatea de care dau dovadă acestea de fiecare dată. „Au împlinit abia un an de activitate, dar sunt atât de voinice, frumoase și talentate. Emană atât de multă voie – bună și aduc în sufletele oamenilor, prin melodiile interpretate, emoții de nedescris. Ne dăm seama de faptul că, în spatele acestei prestații, se află o muncă colosală”, a menționat ea, dorindu-le ca munca să le fie încunununată cu multe succese.

Totodată, directoarea Casei Raionale de Cultură, a oferit formației folclorice și câte un cadou pentru fiecare membră a colectivului, dar și un premiu bănesc, în valoare de 2500 de lei. „Nu tindem spre cadouri materiale, ci darul cel mai de preț sunt cuvintele de încurajare a membrilor comunității, a publicului, pentru ca această formație să-și sărbătorească mulți ani de activitate”, a mai adăugat dânsa spre final.

Pe parcursul anului, formația folclorică „Cununa Dorului” a participat la diferite festivaluri și evenimente culturale, unde au fost apreciate la justa lor valoare.

Autoare: Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *