Ce evenimente culturale de anvergură sunt preconizate de autoritățile unghenene pentru acest an

Se știe că anul 2023 a fost declarat Anul patrimoniului cultural la Ungheni. Totodată, municipiul Ungheni a fost declarat Capitala Tineretului, ceea ce „ne onorează și ne face să gândim și să organizăm ample programe culturale, sportive, educative, de instruire etc”, spune Dionisie Ternovschi, viceprimarul municipiului.

Astfel, autoritățile planifică cel puțin trei evenimente în acest an ce vor avea conexiune cu cultura, care, vor crea punți între generații, căci va fi  îmbinată arta tradițională cu cea modernă. Vor fi invitate persoane din orașele înfrățite cu orașul Ungheni, care vor evolua pe scenă, dar și să viziteze orașul. „În așa mod vom crea și punți între orașele noastre”, a subliniat viceprimarul.

Totodată, autoritățile își doresc să organizeze în acest an și turneul la hipism pentru Cupa „Iacob Ciachir”., care va fi un eveniment național, și la care se așteaptă să participe câteva mii de oameni. Prin orrganizarea acestui eveniment, autoritățile își propun ca această competiție să devină o carte de vizită a municipiului Ungheni. Totodată, vor fi invităați artiști valoroși, de talie națională, apreciați și la nivel internațional, care nu au fost niciodată la Ungheni. ”Ne ambiționăm să-i aducem atât în cadrul Capitalei Tineretului, cât și al Zilelor orașului. Deci, anul acesta vom avea multe evenimente frumoase”, a concluzionat viceprimarul.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *