Care este data limită de depunere a declarației pe venit

Imagine simbol, sursa: gazetadechisinau.md

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că în data de 2 mai expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit (CET18) de către persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător pentrul anul 2022, scrie bizlaw.md.

Persoanele fizice rezidente care nu au datorii la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale anterioare sunt în drept de a desemna un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale. Lista beneficiarilor desemnării procentuale este accesibilă pe pagina-web oficială a Agenției Servicii Publice.

Prezentarea Declarației cu privire la impozitul pe venit este obligatorie în cazul în care:

  • aveți obligații privind achitarea impozitului pe venit, inclusiv ca rezultat al obținerii veniturilor sub formă de creștere de capital;
  • ați utilizat scutirea personală stabilită de art.33 alin.(1) din Codul fiscal şi ați obţinut venituri impozabile anuale mai mari de 360.000 de lei pe parcursul perioadei fiscale de declarare, cu excepţia veniturilor prevăzute la art.901;
  • doriți să direcționați un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget;
  • doriți să solicitați spre restituire impozitul pe venit achitat în plus.

În scopul simplificării modului de declarare a veniturilor pentru anul 2022, Declarația cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă în format electronicsau pe suport de hârtie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *