14 miliarde timp de 2 luni. Cine și cu cât a contribuit la bugetul de stat

Imagine simbol, sursa: noi.md

În primele 2 luni ale anului curent, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 14 miliarde lei, înregistrând o creștere de 2,1 miliarde lei sau 17,6% față de perioada similară a anului trecut, anunță Ministerul Finanțelor.

Cheltuielile au constituit 16,2 miliarde lei, care comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022 sunt mai mari cu 2,9 miliarde lei sau cu 22%. Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 2,2 miliarde lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 6,1 miliarde lei.

Veniturile bugetului de stat în primele 2 luni ale anului 2023 au constituit 8,6 miliarde lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut acestea s-au majorat cu 16,9% (1,2 miliarde lei).

Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 3,7 miliarde lei, cu 0,6 miliarde lei (19,4%) mai mult față de aceeași perioadă a anului 2022, iar veniturile administrare de către Serviciul Vamal au constituit 5,3 miliarde lei, înregistrând o creștere de 0,8 miliarde lei (17,9%) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 11,1 miliarde lei, fiind mai mari cu 18,5% (1,7 miliarde lei) comparativ cu perioada similară a anului trecut. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 2,5 miliarde lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat  au constituit 2,5 miliarde lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *