Ungheniul în lista orașelor care au posiblitatea să primescă finanţare pentru proiecte de revitalizare

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a dat startul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor. Termenul limită de depunere a cererilor complete de finanțare este 21 martie 2023, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, este vorba de proiectele propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală la următoarele măsuri de intervenție: Conectivitate și mobilitate urbană; Competitivitatea și susținerea activităților economice; Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare și rețelelor de utilități publice.

„Sunt eligibili pentru a depune Cererile de finanțare aplicanții ai căror Note conceptuale au promovat etapa anterioara”, explică MIDR.

Menționă că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în comun cu Agențiile de Dezvoltare Regională, a anunțat în noiembrie 2022 lansarea concursului de proiecte pentru dezvoltare urbană, destinat orașelor poli de creștere – Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Comrat, Cahul și autorităților administrației publice locale, cu statut de oraș sau municipiu, care au aprobate Programe de Revitalizare Urbană. Scopul Concursului constă în accelerarea dezvoltării socio-economice a orașelor, în special a celor poli de creștere, capabile să susțină dezvoltarea în zonele rurale din vecinătate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *