Spațiul aerian va fi închis două zile consecutive. Vedeți aici când

Sursa foto: Air Moldova

Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi parțial închis în perioada 1-2 iunie. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 februarie, de către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). Măsurile drastice de securitate au fost luate din cauza celei de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, care va avea loc la Chișinău.

„Vor fi permise doar câteva zboruri preautorizate. Aviația generală va fi și ea oprită, deoarece zborurile de clasa G vor fi complet închise în perioada 1-2 iunie, cu excepția aeronavelor care vor transporta delegații la summit”, se spune în mesaj.

Autoritățile naționale implicate în procesul de organizare a summitului, evaluează în mod constant utilizarea spațiului aerian în contextul organizării summitului și vor asigura informarea populației în timp util”, notează Autoritatea Aeronautică Civilă.

Cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023 la Chișinău, în Republica Moldova, a anunțat președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

„Reuniunea va avea ca scop promovarea păcii și apărarea intereselor comune ale Europei. Împreună cu președinta Maia Sandu aștept cu nerăbdare acest eveniment”, a declarat Michel pe Twitter.

Menționăm că la summit sunt așteptați să participe 47 de președinți și șefi de guvern, precum și toată conducerea Uniunii Europene. Comunitatea politică europeană a fost creată anul trecut la inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron. Primul summit a avut loc la Praga, în octombrie 2022.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *