România majorează alocațiile de stat pentru copii

Imagine simbol, sursa: economica.net

Alocațiile pentru copii s-au majorat la începul acestui an cu aproape 14%, valoarea inflației anunțate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru 2022. Primele alocații mărite vor intra pe carduri chiar de miercuri, scrie nexta.ro.

Începând din această lună, alocațiile pentru copii vor avea următoarele valori:

  • 683 de lei (140 euro) – pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități);
  • 277 de lei (56 euro) – pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale);
  • 683 de lei (140 euro) – pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

De asemenea, de la 1 martie 2023 se majorează toate ajutoarele sociale. Indicele în funcție de care se calculează aceste venituri creste substanțial. Din martie, ISR crește cu 13,8%, de la 525,5 lei, cât e acum, la 598 de lei. Astfel, cei care primesc indemnizație de șomaj, dar și indemnizație de handicap sau pentru creștere copilului va primi bani în plus.

Printre cele mai importante ajutoare care vor fi majorate după creșterea ISR se numără indemnizația de șomaj, ajutorul social, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului.

Alocațiile din 2022 au avut următoarele valori: 600 de lei – pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități)/ pentru cei cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani și de 243 de lei – pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *