Republica Moldova va avea un Birou de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi

imagine-simbol
accident

În Republica Moldova va fi creat Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi. Hotărârea cu privire la organizarea acestuia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite moldpres.md.

Noua instituție va organiza, conduce și va coordona activitatea de investigație tehnică privind siguranța evenimentelor în transportul aerian, feroviar și naval. Totodată, autoritatea va întocmi rapoarte preliminare și finale în care vor fi stabilite cauzele și circumstanțele în care s-au produs evenimentele în transport și va emite recomandări privind siguranța.

Biroul va fi subordonat Guvernului, iar activitatea acestuia va fi finanțată de la bugetul de stat.

În prezent, în țara noastră nu există o autoritate independentă de investigare a evenimentelor în transporturi din punct de vedere al siguranței, care ar avea scopul prevenirii acestora. De regulă, la investigarea unui eveniment cu generarea prejudiciului, participă organul de urmărire penală, care are misiunea de a stabili vinovatul în producerea evenimentului, nu și a veni cu recomandări privind evitarea unor astfel de evenimente în viitor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *