Pe 14 februarie, în Republica Moldova este marcată, pentru prima oară, Ziua națională a lecturii

Imagine simbol. Fotografie: ciao.ro

Pe 14 februarie, în Republica Moldova este marcată pentru prima oară Ziua națională a lecturii.

Pe parcursul lunii februarie se va desfășura o campanie de promovare a lecturii în contextul Zilei naționale a lecturii, care va fi marcată pentru prima dată oficial în Republica Moldova pe data de 14 februarie.

Ziua națională a lecturii este marcată oficial pentru prima dată în acest an în Republica Moldova.  La 31 martie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în unanimitate, un proiect de hotărâre prin care se instituie Ziua națională a lecturii pe data de 14 februarie, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru,  , Pererîta, România (astăzi raionul Briceni, Republica Moldova)– d. , Chișinău, Republica Moldova) a fost un poet român din Republica Moldova.

Propunerea legislativă aparține deputatei Angela Munteanu-Pojoga. Hotărârea Parlamentului prevedere organizarea activităților culturale, sociale și educaționale prin care se evidențiază importanța lecturii, în special în formarea copiilor și tinerilor. De asemenea, autoritățile, dar și instituțiile cu atribuții în domeniul culturii și educației vor acorda sprijin logistic și financiar bibliotecilor, muzeelor, instituțiilor de învățământ, organizațiilor neguvernamentale, editurilor, pentru organizarea evenimentelor de promovare a lecturii. Consiliul Audiovizualului, furnizorii și distribuitorii de servicii media vor produce, difuza sau redifuza emisiuni de promovare și încurajare a lecturii.

Cu această ocazie tinerii au posibilitatea să utilizeze Voucherul Cultural pentru a achiziționa o carte pe pagina www.librarius.md și de a-se alătura de iubitorii de carte cu ocazia acestei minunate zi. Pentru mai multe detalii accesați: www.vouchercultural.md sau intrebă Bibliotecarul din comunitatea ta.

Sursa foto: Biblioteca Ungheni

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *