Au vrut să treacă granița ilegal pe podul feroviar din Ungheni, dar n-a fost să fie

Sursa foto: Inspecoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, în cooperare cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au identificat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Ungheni, trei persoane de sex masculin, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând râul Prut pe podul feroviar din localitatea de frontieră Ungheni, cu scopul de a ajunge în Germania, informează Inspecoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

În data de 10 februarie a.c., în jurul orei 01.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi – I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia au identificat şi reţinuți trei cetăţeni străini, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând râul Prut pe podul feroviar din localitatea de frontieră Ungheni.

În urma verificărilor efectuate, în cooperare cu  polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei bărbați, din Siria si Pakistan, având vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani,  care intenţionau să ajungă la muncă în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii străini au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora și în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *