Ajutor umanitar sub formă de vouchere pentru cumpărături, destinate persoanelor cu grad de invaliditate din municipiul Ungheni

400 de tichete sociale pentru achiziția de produse alimentare au început să fie repartizate persoanelor care dețin grad de invaliditate din municipiul Ungheni. Reprezentanții filialei Crucii Roșii din Ungheni au început repartizarea acestora, vineri, 27 ianuarie, în prima jumătate a zilei.

Astfel, în jur de 60 de persoane s-au adunat în holul Primăriei municipiului Ungheni, pentru a ridica tichetul de cumpărături în valoare de 500 de lei. „E bun ajutorul din partea Crucii Roșii, deoarece fiecare poate merge la magazin să-și cumpere ceea ce vrea”, este de părere o beneficiară. „Sunt la pensie, am grad de invaliditate. Este un ajutor destul de bun, mai ales în situația în care suntem. În trecut, banul avea altă valoare, dar acum nu are nimic. Primești 2000 de lei și nu îți ajunge, practic, de nimic. Acum mă duc acasă, am să mă duc altă dată la magazin după produse”, spune o altă beneficiară.

Și Tatiana, o locuitoare din cartierul Dănuțeni, care are probleme de vedere, spune că ajutorul oferit este unul binevenit, mai ales că prețurile s-au ridicat, iar cheltuielile sunt mari:  „Cu acest voucher am să mă duc la magazin să-mi iau produse alimentare. Cam greu ne descurcăm în această perioadă, mai împrumutăm pentru a cumpăra lemne, iar tot anul dăm datoriile și, iar de la capăt”.

Potrivit Elenei Gavrișov, directoarea filialei Ungheni a Crucii Roșii, acordarea ajutorului umanitar în formă de vouchere, a fost posibil cu suportul financiar al Crucii Roșii din Elveția, prin intermediul Crucii Roșii din Moldova. „Persoanele cu grad de invaliditate I și II, care locuiesc în municipiu, se numără printre beneficiari. Costul unui voucher de cumpărături este de 500 de lei. Produsele alimentare le vor putea procura dintr-o rețea națională de magazine din Ungheni. Lista a fost întocmită de către Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, fiind incluse 400 de persoane cu grad de invaliditate”, a explicat dânsa.

Potrivit ei, ajutorul umanitar sub formă de voucher de cumpărături se eliberează personal beneficiarului și nicidecum prin rude. De aceea, unii au făcut cale întoarsă. „Am venit ca să iau voucherul pentru băiatul în vârstă de 42 de ani cu grad de invaliditate, pentru că el nu se poate deplasa, dar nu mi l-au dat. Au spus că îl vor aduce acasă. Suntem mulțumiți de acest ajutor, pentru noi este binevenit. Cam greu ne descurcăm cu toate scumpirile astea, dar încercăm să rezistăm. Eu am o pensie de 1600, iar băiatul are 3700. Tare mulți bani se duc pe medicamente…”, își spune oful și Tamara, o pensionară din municipiu.

Potrivit Elenei Gavrișov, prioritar, aceste vouchere sunt repartizate persoanelor care se pot deplasa de sine stătător pentru a-l primi, ca mai apoi, reprezentanții Crucii Roșii vor merge acasă la persoanele care nu se pot deplasa, pentru a le oferi voucherul.

Voucherele de cumpărături vor putea fi folosite până în luna aprilie.

Tatiana Tesliuc

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *