Protest la Vama Sculeni, împotriva noii legi cu privire la aflarea vehiculelor cu numere străine pe teritoriul Republici Moldova

Peste 120 de persoane cu dublă cetățenie (a României și a Republicii Moldova), care dețin permise românești, dar și automobile înmatriculate în România, s-au mobilizat și au protestat, duminică, 15 ianuarie, în Vama Sculeni, împotriva noii legi cu privire la amplasarea vehiculelor cu numere străine pe teritoriul Republici Moldova.

Aceștia au semnat și o petiție în care au cerut ca să fie menținute prevederile vechiului Cod Vamal în privința întroducerii mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine, anularea celor 180 de zile impuse de noul Cod Vamal, considerând o încălcare a dreptului cetățenilor cu dubla cetățenie și nu doar. Totodată aceștia au cerut și micșorarea tarifului la vinietă.

Informația (dar și foto, și video) a parvenit de la unul dintre participanții la protest Marin Starciuc.

Reamintim că automobilele înmatriculate în străinătate nu se vor putea afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile pe an. Începând cu 1 ianuarie 2023, acestea vor putea fi în țara noastră cel mult 180 de zile timp de 12 luni fără excepții. Anunțul cu privire la modificarea regulilor pentru mașinile cu numere străine a fost făcut de reprezentanții Serviciului Vamal.

Instituția menționează că a fost exclusă prevederea conform căreia automobilele, introduse pe teritoriul vamal de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin şi care deţin permis de conducere emis în ţara în care au domiciliu, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 zile, până la 3 ani.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *