Perchezițiile vamale din această dimineață au vizat și Vama Sculeni

Vama Sculeni. Imagine simbol

Percheziții matinale în punctele de trecere a frontierei din Republica Moldova și România. Polițiștii de frontieră sunt suspectați de luare de mită pentru a permite trecerea ilegală a graniței.

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI  în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) cu suportul Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal în cadrul unei operațiuni internaționale inițiate cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI a României, astăzi 17.01.2023, au descins concomitent cu percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră.

Potrivit G4media.ro, perchezițiile au loc în vămile Leușeni-Albița, Costești-Stânca, Sculeni și Cahul- Oancea și la domiciliile a 26 de persoane. În dosar sunt vizați angajați din vămi și din punctele de trecere a frontierei suspectați că ar fi luat șpagă între 20 și 250 de euro pentru a facilita trecerea ilegală a unor cetățeni moldoveni care voiau să ajungă în Germania. Printe cei vizați se află agenți de poliție și vameși.

Investigațiile comune au fost efectuate pe parcursul a mai mult de un an de zile, fiind documentați angajați ai Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Procurorii investighează infracțiuni de corupție comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

Cu această ocazie Conducerea Serviciului Vamal din Republica a venit cu un mesaj, unde a meționat că condamnă cu vehemență și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *