La Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni ilegalitățile se țin în lanț

Sursa foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

A încercat să treacă vama fără să declare 182 de pachete de țigări.

Este vorba de o femeie de 51 de ani care urmează să fie sancționată contravențional, după ce nu a declarat organului vamal 182 de pachete de țigări. Incidentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni (PTF), informează Serviciul Vamal.

Funcționarii postului vamal Sculeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model „VW Sharan”, ce se deplasa din Republica Moldova spre România. Șoferul și pasagera au comunicat că nu au nimic de declarat.

În rezultatul controlului vamal, în valiza pasagerei, o femei cu dublă cetățenie (MD/RO), au fost depistate 182 de pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova nedeclarate organului vamal. Bunurile au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.

 

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST cercetează un cetățean străin pentru uz de acte falsificate.

Deoarece, ieri, 15 ianuarie 2023, pe sensul de intrare în țară, în PTF Sculeni s-a prezentat un cetățean al Ucrainei de 32 de ani, la volanul unei mașini. Străinul venea din Polonia, iar printre documentele verificate a fost și permisul de conducere ucrainean, vizibil falsificat.

La audiere, cetățeanul ucrainean a recunoscut că l-a obținut ilegal în Polonia, prin intermediari, contra sumei de 100 dolari.

Cazul în continuare este cercetat sub toate aspectele legale, permisul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *