Consecințele unei petarde. Pompierii au intervenit la Zagarancea, după ce s-a aprins acoperișul unei case de locuit

Imagine simbol
Imagine simbol
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați la Zagarancea, raionul Ungheni, după ce o petardă lansată de un minor în vârstă de 10 ani a aprins acoperișul unei construcții dintr-o gospodărie.
Cazul a fost înregistrat la ora 19:34, pe 31 decembrie 2022. La fața locului, pentru intervenție, au fost trimise 2 echipe de salvatori și pompieri. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că focul s-a răspândit de la acoperișul construcției auxiliare către acoperișul casei. Pompierii au reușit lichidarea incendiului, fără ca flăcările să nimicească bunurile din interiorul casei de locuit. În urma arderii a fost afectat acoperișul construcției auxiliare, dar și aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul casei.
În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit. Primele cercetări au stabilit că focul a izbucnit după ce o petardă a fost lansată de un minor, care în cele din urmă a aprins acoperișul anexei.
În acest context, IGSU îndemnă repetat oamenii să respecte bazele securității vieții și să evite lansarea focurilor de artificii, în special în preajma spațiilor de locuit pentru a nu produce incendii. O atenție sporită trebuie acordată minorilor.
Pompierii atenționează oamenii care au în grijă copii să se pătrundă de responsabilitatea și să nu le permită lansarea petardelor și focurilor de artificii.

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *