Aplicația mobilă de navigație Waze în Moldova va fi modernizată

Sursa foto: Administrația de Stat a Drumurilor

Aplicația mobilă de navigație Waze în Moldova va fi modernizată. Anunțul a fost făcut de Administrația de Stat a Drumurilor(ASD), care a menționat că va colabora cu reprezentantul Waze în Moldova în vederea eficientizării intervențiilor la drumuri, fluidizării transportului rutier, sporirii confortului și siguranței rutiere, acționând promt în baza informațiilor raportate de utilizatorii rețelei de drumuri publice naționale prin intermediul aplicației menționate.

Astfel, sesizările din trafic privind starea și practicabilitatea drumurilor, circulația în condiții climaterice specifice pe arii izolate, eventuale riscuri de siguranță rutieră, obstacole, periodicitatea și locațiile accidentelor rutiere (inclusiv porțiuni de drum cu pericol ridicat de accidente), ambuteiajelor și a altor aspecte , vor contribui la intervenția imediată a echipelor mobile dislocate în teritoriu, cu scopul anticipării după caz remedierii deficiențelor sesizate.

Potrivit sursei, parteneriatul dat oferă posibilitatea schimbului bidirecțional de informații între Waze și ASD, ceea ce permite accesarea în timp real a rapoartelor și datelor statistice, sesizate de conducătorii auto în aplicație. Totodată, aceasta va permite stocarea centralizată a datelor din aplicația Waze în cadrul ASD, ceea ce va face posibil de exemplu analiza sectoarelor periculoase de drumuri în vederea monitorizării accidentelor, stabilirii cauzelor producerii acestora și întreprinderea măsurilor necesare.

Reprezentanții Î.S ,,Administrația de Stat a Drumurilor” menționează ca acest lucru va contribui la îmbunătățirea calității hărții și a serviciilor Waze în Moldova, prin partajarea informațiilor cu privire la porțiuni de drumuri (după caz poduri) supuse reparațiilor cu eventuale drumuri de ocolire, drumuri închise, cu pericol ridicat de accidente, condiții climaterice regionale specifice, în vederea informării conducătorilor auto despre acestea.

Prin urmare, ASD îndeamnă utilizatorii aplicației să raporteze posibilele deficiențe sesizate pe drumurile publice naționale, în vederea soluționării acestora într-un timp cat mai restrâns. Waze este o aplicație mobilă de navigație care aparține companiei Google, cu peste 140 milioane utilizatori la nivel global.

În Republica Moldova Waze este prezent de mai bine de 10 ani, timp în care a fost îndrăgit de zeci de mii de utilizatori, pentru faptul că oferă trasee optimale pentru ocolirea ambuteiajelor sau atenționează despre eventuale pericolele pe drum.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *