30 de ani de închisoare pentru că l-a omorât pe profesorul său

Sursa foto: www.bizlaw.md

Tânărul de 22 de ani din satul Căbăiești, Călărași, care și-a omorât cu deosebită cruzime fostul profesor, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în penitenciar de tip închis. De asemenea, acesta va trebui să achite părții vătămate 500 000 lei cu titlu de prejudiciu moral. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Strășeni, sediul Călărași, transmite deschide.md.

Potrivit unui comunicat de presă, cazul a avut loc pe data de 25 octombrie 2022, aproximativ la ora 21:40, când învinuitul se afla la domiciliul fostului său profesor, într-un sat din Călărași. După ce au consumat mai mult alcool, între ei s-a iscat un conflict. Cei doi și-au aplicat mai multe lovituri reciproce, după care tânărul a luat un pahar de sticlă, l-a spart, apoi cu cioburile a lovit de mai multe ori victima în cap, iar aceasta s-a prăbușit la podea. Tânărul a continuat să atace profesorul cu două foarfece și două cuțite.

Conform raportului de expertiză efectuat pe cadavrul victimei, în total au fost depistate 154 de plăgi.

Potrivit raportului de expertiză psihiatrică, persoana acuzată, la momentul comiterii infracțiunii nu a suferit de vreo maladie psihică sau de tulburări psihice, a fost aptă să-și dea seama de acțiunile sale.

Învinuitul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. El s-a aflat în arest preventiv până la pronunțarea sentinței, care nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Vedeți și: Un tânăr din Călărași riscă închisoare pe viață. Vedeți de ce


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *