VIDEO / Nota de plată se împarte la doi, ca și dragostea voastră

Stereotipizarea de gen poate limita dezvoltarea talentelor naturale și a capacităților fetelor și băieților, femeilor și bărbaților, precum și experiențele lor educaţionale și profesionale și oportunităților lor în viață în general.

Stereotipurile despre femei sunt atât cauza, cât și consecința unor atitudini, valori, norme și prejudecăți adânc înrădăcinate împotriva femeilor. Se folosesc pentru a justifica și a menține relațiile istorice de putere ale bărbaților asupra femeilor, precum și atitudinile sexiste care împiedică promovarea femeilor.

Se cunosc diverse stereotipuri bazate pe gen, iar pentru a combate aceste stereotipuri trebuie să vorbim mai des pentru a înțelege că abordarea corectă este că femeile și bărbații au drepturi egale.

Centrul Media pentru tineri a implementat proiectul EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, in cadrul căruia au fost realizate și spoturi prin care a fost promovată egalitatea de oportunități pentru fete și băieți.

Nota de plată se împarte la doi, ca și dragostea voastrăeste un spot video care vă face să înțelegeți de ce bărbații și femeile au drepturi egale. Îl puteți vedea mai jos, dar și pe pagina de  Facebook  a Centrului Media pentru Tineri.

Acest produs a fost realizat de către Centrul Media pentru Tineri, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF Moldova. 

Părerile și opiniile exprimate aici aparţin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *