Începând cu anul viitor va avea loc o nouă reexaminare a pensiilor. Unde poate fi depusă cererea

Imagine simbol: trm.md

Casa Națională de Asigurări Sociale a anunțat că începând cu 1 ianuarie 2023 va fi inițiată o nouă reexaminare a pensiilor.

În acest context, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii care au realizat după stabilirea pensiei un stagiu de cotizare de la 2 ani la 5 ani, pensia pentru limită de vârstă fiind stabilită până la 1 ianuarie 2019.

Le fel, vor fi reexaminate şi pensiile de dizabilitate stabilite de la 1 ianuarie 1999, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare după realizarea dreptului la pensie, de cel puţin 7 ani.

Beneficiarii pot să depună cererile pentru reexaminarea pensiilor, online.

Cererea în formă electronică poate fi depusă prin intermediul paginii web oficiale a CNAS și pe pagina portalului guvernamental unic al serviciilor publice.

Este necesar de a introduce un minim de date de identificare: tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată, numărul de identificare și data naşterii.

În caz de necesitate, la depunerea cererii online, poate fi solicitat ajutorul membrilor familiei, colegilor, precum şi reprezentanţilor administraţiei publice locale sau specialiștilor centrelor unificate de prestare a serviciilor publice (CUPS) din localitate.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *