În ce haine să sărbătorim Revelionul, cum să decorăm casa și ce bucate să punem pe masă: este timpul să decidem

Sursa foto: joy-pup.com

Simbolul Anului Nou 2023 este al Iepurelui Negru (albastru) de Apă, (într-o altă versiune a horoscopului estic – al Pisicii), însemnînd calm și liniște sufletească. Se crede că, pentru a avea noroc și a fi fericiți, trebuie să întîmpinăm acest an în culorile potrivite.

În ce haine să sărbătorim Revelionul, cum să decorăm casa și ce bucate să punem pe masă: este timpul să decidem cum vom sărbători viitorul an 2023 al Iepurelui Negru de Apă.

Anul care vine poate fi considerat pe bună dreptate unul dintre cei mai norocoși, deoarece din cele mai vechi timpuri iepurele (pisica) este recunoscut drept un simbol al liniștii și stabilității. Nu ar trebui să se ne așteptăm la șocuri grave, dimpotrivă, viața va decurge liniștit.

Anul iepurelui promite multe vești bune și evenimente frumoase. Unde să sărbătorim Anul Iepurelui de Apă Iepurele este un animal de familie, de aceea este mai bine să-l întîmpinăm împreună cu familia sau cu prietenii apropiați. Lui nu-i plac petrecerile zgomotoase, dar preferă serile confortabile sub trosnetul lemnelor din sobă.

Înainte de a face lista de invitați, amintiți-vă că iepurele nu va tolera străinii, ar fi mai bine să nu invitați străini sau oaspeți necunoscuți. Adunați-vă rudele, frații, surorile, bunicii și, de asemenea, nu uitați să-i vizitați pe cei dragi care sînt acum departe.

Cum să decorăm casa pentru întîmpinarea Anului 2023

Pentru decorul interior sînt perfecte culorile calde: albastru, auriu, ciocolată, verde. Iepurele de Apă nu respectă culorile țipătoare. Atributul principal al sărbătorii este bradul de Crăciun. El poate fi natural sau artificial, principalul e să fie împodobit cu suflet. În decorul mesei și al camerelor, este bine să evitați imprimeurile sub formă de șerpi, gheparzi etc., de altfel stăpînul anului nu se va simți în apele sale.

În ce culori să ne îmbrăcăm de Revelion

În ajun de Anul Nou, doamnele și domnișoarele se confruntă cu o dilemă, în ce culori și în ce să sărbătorească Revelionul 2023? Anul acesta paleta de culori este foarte diversă:

  • Negru sau albastru.
  • Culori apropiate de nuanțele naturale, inclusiv: nisip, verde etc.
  • Culori intense – teracotă, muștar etc. -Semi-tonuri moi – pudră, violet sau gri.
  • De asemenea, pentru sărbătoarea anului 2023, puteți alege o rochie din paiete sau un costum din țesături strălucitoare.
  • Dar simbolului anului nu-i plac ținutele prea pretențioase, îi plac ținutele simple și laconice. Nu trebuie să purtăm blană naturală.

Bărbații ar fi bine să aleagă cămăși de culoare bej sau nisip, de asemenea, va arăta bine un costum alb, iar o batistă în buzunarul din față al sacoului se va potrivi de minune.

Ce mîncăruri să avem pe masa de Anul Nou

Sînt binevenite tot felul de fructe și legume, iar niște crenguțele de brad amplasate în vaze se vor încadra armonios în atmosferă. Cel mai important lucru este să excludeți din meniu mîncărurile din carne de iepure. Decorați neapărat salatele cu ierburi proaspete – mîncarea preferată a iepurelui de apă și a celui obișnuit. Nu pregătiți prea multă mîncare grasă, concentrați-vă pe mîncăruri simple înfrumusețate original.

La desert, puteți face un tort de casă, puneți pe masă un bol cu biscuiți, dulciuri, diferite prăjituri.

Cum să atragem norocul în anul Iepurelui de Apă

Chinezii folosesc foarte des figurine cu pisici sau iepuri pentru a atrage noroc. Se crede că dacă în casă apar statuete cu aceste animale de culoare argintie sau aurie, atunci în gospodărie vor avea loc schimbări plăcute: șomerii își vor găsi un loc de muncă, persoanele singure își vor găsi sufletele pereche, iar bolnavii se vor însănătoși în curînd.

Există și cîteva reguli de bază, care, dacă vor fi respectate, vor atrage norocul în casă:

  • Dacă veți lăsa o figurină de iepure pe pervaz, în casă va domni liniștea și înțelegerea.
  • Dacă cineva de-ai casei este foarte nerăbdător și este adesea fără dispoziție dăruiește-i o figurină cu un iepure frumos care stă pe picioarele din spate.
  • Talismanul sub formă de iepure cu morcov este un simbol al prosperității în afaceri. Acesta îi va aduce succes și prosperitate financiară deținătorului său.

Superstiții pentru Anul Nou 2023

Iepurelui nu iubește agitația și forfota inutilă, de aceea ar fi bine ca înainte de Anul Nou să cumpărați cadourile și produsele necesare, să terminați toate treburile de anul trecut, să faceți curățenie generală și, cu sufletul liniștit, să vă deschideți pentru tot ce este nou, acest lucru se referă la toate sferele vieții. Înțelepții chinezi înainte de întîmpinarea Anului Nou urmează anumite superstiții speciale:

  • Nu este voie să vă certați, încercați să transformați orice conflict minor într-o glumă. Iepurele va fi nemulțumit și tot anul s-ar putea să fiți urmărit de necazuri.

Ce să nu facem de Revelion 2023

Revelionul este un moment magic, care ar trebui, de asemenea, luat în serios. Există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le faceți de Anul Nou:

  • Nu rebuie să sărbătoriți într-o casă în care nu s-a făcut curățenie – iepurele iubește foarte mult confortul, de aceea s-ar putea supăra pentru o asemenea neglijență.
  • Nu rebuie să sărbătoriți fără un brad împodobit. Dacă nu aveți ocazia să instalați un brad, puneți măcar o crenguță de brad într-o vază.
  • Pe 31 decembrie nu trebuie să faceți curățenie generală. Aveți grijă să faceți acest lucru mai devreme și să aruncați lucrurile inutile cu cîteva zile înainte de sărbătoare.
  • De Revelion, nu trebuie să croșetați sau să coaseți nasturi.
  • Nu trebuie să pregătim masa de sărbătoare cu o dispoziție proastă.

Există o zicală: Cum vei întîmpina Anul Nou, așa și îl vei petrece.

Ce nu trebuie să mîncăm în Anul Iepurelui

Pe masa de sărbătoare în niciun caz nu trebuie să existe carne de iepure și bucate din ea. Simbolul anului este selectiv și capricios la mîncare, de aceea ar fi mai bine să renunțați la mîncărurile picante și condimente. Pentru a nu supăra iepurele, este interzis să includeți în meniu:

  • Toate felurile de mîncare de culoare roșii, cu excepția fructelor roșii.
  • Carnea de iepure.
  • Cîrnațul cu sînge.
  • Carnea de porc.
  • Tocana și fripturile.

Sursa: noi.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *