Flashmob. Elevii – mesagerii nonviolenței asupra fetelor și femeilor

„Siguranța este în mâinile tale. Cere ajutor!”, a răsunat unul dintre îndemnurile transmise de câțiva elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Ungheni, prin intermediul unui flashmob cu genericul „Spunem NU violenței asupra fetelor și femeilor”. Acesta a fost organizat în cadrul campaniei de informare „Împreună împotriva violenței asupra fetelor și femeilor”, inițiată de Expresul.

Desfășurarea flashmob-ului a avut drept scop de a sensibiliza opinia publică privind fenomenul violenței asupra fetelor și femeilor.

Cei 11 tineri și tinere, participanți la flashmob, au ieșit în Piața Independenței din municipiul Ungheni pentru a transmite mesaje, menite să descurajeze fenomenul violenței în bază de gen și să îndemne populația să nu tolereze violența, ci să o raporteze.

Prin mesajele transmise, participanții s-au adresat comunității cu mesaje orientate spre stoparea acestui flagel comis asupra fetelor și femeilor, dar și a stereotipurilor în bază de gen.

Valeria Burlacu, una din participante, consideră că ar trebui să se desfășoare mai mult campanii de informare cu implicarea tinerilor. „Eu spun NU violenței asupra fetelor și femeilor. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis cetățenilor. Consider că este un pas important informarea comunității despre acest fenomen, mai ales prin intermediul tinerilor, deoarece noi suntem cei care avem putere să schimbăm anumite lucruri înspre bine”, a menționat ea.

Acesta poate fi vizionat mai jos, sau pe pagina de Facebook – Expresul.

 

Totodată, alți 16 elevi de la aceeași instituție de învățământ, au spus și ei NU violenței asupra fetelor și femeilor, în cadrul amplei Campanii naționale „16 zile de activism împotriva violenței pe bază de gen” printr-un alt flashmob, organizat pe rețelele sociale. ”Tânăra generație reprezintă o forță. Noi suntem cei care vom crea în viitor  familii, și eu cred că noi suntem în măsură să prevenim și să combatem violența asupra fetelor și a femeilor. Noi spunem NU violenței”, a opinat o altă participantă la flashmob, Bianca Chiosa.

Dar tu ce faci pentru a opri violența?

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *