Două persoane acuzate că ar fi comis fapte care se califică ca trafic de ființe umane, au fost trimise în judecată de Procuratura Ungheni

Imagine simbol: sptfm.ro

Procuratura raionului Ungheni a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată o cauză penale în privința a două persoane care sunt acuzate că ar fi comis fapte care se califică ca trafic de ființe umane (infracțiune prevăzută de art. 165 alin. (2) lit. b) d) din Codul penal).

Conform probelor administrate de către ofițerii de urmărire penală și procurori, s-a stabilit că în perioada anului 2012, cei doi, profitând de situația precară și lipsa surselor financiare de întreținere a două persoane (victime), ducându-le în eroare că le vor organiza un serviciu bine plătit de aproximativ 500 dolari SUA lunar în domeniul construcției în  Federația Rusă, i-au recrutat la cerșit.

După obținerea consimțământului viciat al victimelor, făptuitorii le-au procurat bilete și le-au transportat cu trenul din Republica Moldova în orașul Moscova, iar de acolo în Republica Tatarstan. Ajungând la destinație, victimele au fost adăpostite într-un apartament, au fost deposedate de actele de identitate și în zilele următoare, aplicând în privința lor violența fizică, le-au impus timp de câteva luni să cerșească în stradă sub supravegherea lor. Iar banii acumulați erau luați de către făptuitori fără a le achita salariul promis.

Notă:

Sancțiunea art. 165 alin. (2), lit. b) Cod penal, prevede în calitate de pedeapsă pentru comiterea astfel de fapte pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Potrivit art. 8 alin. (1) Cod procedură penală: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de prezentul cod, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanțiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *