Două clustere și 10 afaceri din Ungheni au primit de suport financiar din partea Uniunii Europene

În cadrul Forumului național „Descoperă regiunile Cahul și Ungheni”, două clustere și 10 afaceri care se dezvoltă în regiunea Ungheni au primit suport financiar din partea Uniunii Europene.

Cele două clustere au primit granturi în valoare de 100.000 euro fiecare, este vorba de: Asociația Regională a Producătorilor de Mobilă Ungheni și AO Digital Agro Cluster (Ungheni).

Iar, cei 10 antreprenori au primit granturi în valoare de la 14.000 până la 24.000 euro fiecare puls asistență oferită de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

Este vorba despre: 

Scopul asistenței nerambursabile pentru clustere este promovarea și sprijinirea spiritului de cooperare dintre companiile din zonele urbane şi rurale.

Valoarea totală a granturilor destinate mediului de afaceri din regiunile Cahul și Ungheni oferite în perioada 2020-2024 în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” va fi de aproximativ 1,7 milioane de euro. Valoarea totală a granturilor destinate clusterelor din regiunile Cahul și Ungheni este de 800.000 euro.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *