„Crăciunul tuturor” – o activitate dedicată copiilor din serviciul social „Asistență parentală profesionistă”

Aproximativ 100 de copii din serviciul social „Asistență parentală profesionistă”, inclusiv și copiii refugiaților ucraineni, au simțit pe deplin magia sărbătorilor de iarnă. Și asta pentru că, Asociația Obștească „Alternative Sociale” a organizat pentru ei un eveniment plin de surprize, jocuri distractive și multă voie bună, iar sala în care s-a desfășurat evenimentul a fost invadată de chiotele de bucurie și zâmbetele acestora.

„Crăciunul tuturor” – activitatea dedicată sărbătorilor de iarnă, a fost un bun prilej de a aduna copiii de diferite vârste, dar și pe părinții și asistenții parentali profesioniști ai acestora, pentru a lua parte la un program distractiv și divers. Astfel, micuții, ghidați de animatori, au dansat, s-au distrat, implicându-se activ în multitudinea de jocuri distractive propuse.

„Programul a fost gândit în așa fel, încât să consolideze relațiile între copii și să contribuie la integrarea copiilor ucraineni în comunitatea noastră. Ne-am propus ca această activitate să rămână întipărită în memoria copiilor ca o zi foarte frumoasă și să simtă magia sărbătorilor de iarnă”, ne-a spus Adriana Frasin, președinta Asociației Obștești „Alternative Sociale”.

Cei mai măricei s-au aventurat să confecționeze și să decoreze măști, să realizeze brățări și să picteze globurile din polistiren, utilizând culorile lor preferate.

Cristina Dragomir, directoarea Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” a desfășurat master-class-ul de confecționare a măștilor populare ale celor două popoare, dar și obiecte handmade, oferind ajutor și indicații copiilor pentru a realiza decorațiunile.

Iar câțiva dintre copii s-au orientat spre modelarea din aluat a porumbeilor, dar și a altor modele realizate din aluat.

Am surprins-o pe Valentina, o participantă la sărbătoare, la masa unde se desfășura atelierul de modelare a produselor de panificație tradiționale de Crăciun. Dintr-o bucată de aluat, întindea un șnur subțire pentru a-i reda ulterior forma de porumbel. „Am rămas încântată de atelierul organizat”, ne spune ea bucuroasă. Iar Ana s-a apropiat de masa unde se desfășura master-class-ul de pictură. Și pentru că anul care vine este Anul Iepurelui, Alina, o altă participantă, luase un iepuraș din polistiren și își pregătea ustensilele necesare. „Am luat iepurele și am pregătit o pensulă și guașă pentru a-l colora. Cel mai mult, îmi place să particip la atelierul de pictură”, spune fetița.

Nelipsit de la eveniment a fost și Moș Crăciun, care a interacționat cu copiii, ascultându-le dorințele, dar și poeziile, cântecele pregătite din timp. Fiecare copilaș a fost răsplătit cu câte un cadou.

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului ,,Acțiuni de calitate pentru familii reziliente”, finanțat în cadrul programului de granturi al proiectului ,,Sprijin pentru refugiați sub umbrela APSCF”, cu suportul financiar al donatorului Diakonie Katastrophenhilfe.

O galerie foto puteți vedea pe pagina de Facebook a EXPRESUL-ui. 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *