Biblioteca din Țibirica a fost renovată, grație suportului Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală

Grație sprijinului și suportului Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, la biblioteca din satul Țibirica, s-au executat lucrările de reparație capitală a acoperișului și termoizolarea fațadelor clădirii Bibliotecii Publice.

„Salutăm această decizie importantă a guvernării pentru dezvoltarea locală, de a oferi posibilitatea ca edificiu Bibliotecii Publice să beneficieze de acest proiect prioritar pentru întreaga comunitate”, spun angajații bibliotecii.

Proiectul finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, în valoare de peste jumătate de milion de lei, a asigurat acces îmbunătățit pentru 800 de utilizatori ai bibliotecii din sat. Prin Programul Național „Satul European”, primăria a renovat 450 de metri pătrați de acoperiș, precum și a termoizolat 130 de metri pătrați de pereți. Totodată, autoritatea publică locală a schimbat geamurile edificiului.

„Acum, la finele anului 2022 ne face plăcerea să remarcăm după atîtea decenii scurse de la fondarea bibliotecii, din anul 1972 că, biblioteca la jubileul de 50 de ani se prezintă modernizată, cu un aspect plăcut care atrage ochii trecătorilor, dotată cu o bogată zestre spirituală păstrată în condiții corespunzătoare, conform cerințelor”, au mai spus angajații.

Biblioteca publică din Țibirica, în baza rezultatelor obținute din acest proiect, rămîne a fi – un Centru Comunitar Informațional activ, funcţional şi atractiv, deschis pentru inovare, incluziune şi creativitate, capabil să întărească, prin activităţile sale, identitatea şi diversitatea culturală a comunității.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *