Bătrânii de la azilul din Călărași au primit primii colindători

În prag de sărbători, un grup de elevi de la Școala Primară din Călărași au mers în vizită la Azilul de bătrâni din oraș. Aceștia au venit nu doar cu daruri, ci și cu colinde și urări de bine pentru cei care s-au pomenit de unii singuri la bătrânețe.

Cei de la azil i-au întâmpinat cu lacrimi în ochi pe copiii din clasa a doua, care au venit să-i viziteze la data de 8 decembrie, însoțiți de doamna învățătoare, dar și de câțiva părinți. I-am surprins adunați pe toți în sala pentru festivități, ascultând colindele și așteptând cuminți darurile aduse de copii. Cei mai mulți dintre ei și-au amintit de iernile de altă dată și de tradițiile din familiile lor, cândva unite și numeroase.

Doamna Elena, o bătrânică de la azil a fredonat împreună cu copiii toate versurile colindelor, pe care le știa pe de rost. „Ascultându-i, mi-am amintit de cei 40 de ani din viață pe care i-am dedicat profesiei mele –  de învățătoare la clasele primare. Mi-am amintit cu drag de discipolii mei. E o mare cinste pentru noi, cei care am ajuns aici, să fim vizitați de așa copilași minunați”, ne-a mărturisit pensionara.

Învățătoarea Tatiana Guțu, spune că a trăit la rându-i o mare bucurie  că a reușit, alături de copii, să le însenineze bătrânilor sufletele cu colinde frumoase, măcar și pentru câteva clipe. „Am venit cu un gând bun pentru bătrânii de la azil, pentru a le aduce un zâmbet, o rază de soare în inimile lor triste, din păcate. Când m-au întrebat copiii ce înseamnă azil, le-am explicat că este o casă unde părinții nu au copii”, a spus Tatiana Guțu.

Copiii au rămas încântați şi foarte mulțumiți de vizită și de gestul caritabil pe care l-au făcut și au promis că vor reveni la azil ori de câte ori vor avea ocazia.

”Am venit alături de colegii mei la azil să le cântăm niște colinde oamenilor de aici. A fost emoționant și voi reveni și la alte sărbători”, ne-a spus unul dintre elevi, Dan Rață.

„Am venit să oferim și daruri, din puținul pe care-l avem, celor care sunt mai triști decât noi. Vom reveni cu siguranță aici”, a spus și colegul său, Bogdan Olari.

Psihologul din cadrul azilului, Maria Trifan, spune că micii colindători au fost primii mesageri ai Crăciunului din acest an pentru bătrânii din instituție, mulțumindu-le tuturor pentru fapta frumoasă. 1Copiii au creat niște momente cu adevărat frumoase pentru bătrânii noștri. Astfel de clipe sunt cele mai așteptate de ei, pentru că își revăd cumva copiii și nepoții împrăștiați prin lume. Aceste momente îi încarcă de energie pozitivă, iar sărbătorile de iarnă sunt așteptate cu mare drag”, a declarat Maria Trifan.

În Azilul pentru Bătrâni și Persoane cu Dizabilități din orașul Călărași trăiesc 31 de persoane, mai mulți dintre ei fiind imobilizați în scaune cu rotile, sau țintuiți la pat.

Doina Chicu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *