Producătorii agricoli care au înregistrat pierderi vor putea beneficia de rambursarea TVA

Statul ar putea rambursa Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) producătorilor agricoli pentru acoperirea datoriilor la impozitele și taxele de stat datorate de către aceștia. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, transmite moldpres.md.

Proiectul a fost elaborat în scopul diminuării impactului negativ al calamităților naturale, creșterii prețurilor la inputuri și logistica internațională asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare. Respectiv, proiectul de lege prevede lansarea programului de restituire a TVA din contul contribuabilului pentru achitările impozitelor și taxelor datorate de către acesta la stat.

Vor fi considerați eligibili pentru programul respectiv agenții economici ce activează în domeniul agriculturii și care au suportat pierderi ale producției agricole de peste 50%, pe o suprafață de minim 50% din totalul terenurilor, ca urmare a calamităților naturale produse în anul curent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *