Până în 2026 vor fi construite și reabilitate 9 poduri, dintre care 2 în raionul Ungheni

Foto: www.jurnal.tv

În perioada 17-18 noiembrie a avut loc ședința grupurilor de lucru pe domeniul infrastructurii de transport, care s-a desfășurat la București, în contextul lucrărilor Comisiei mixte moldo-române pe domeniul transportului rutier. În urma discuțiilor s-a convenit ca până în 2026 să fie construite și reabilitate încă nouă poduri între România și Republica Moldova, scrie replicamedia.md. 

La masa discuțiilor cu oficialii români de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, au fost abordate subiecte ce țin de implementarea Acordurilor privind construirea și reabilitarea podurilor peste râul Prut. În particular au fost agreate aspecte ce țin de întreținerea podului Giurgiulești – Galați, dar și aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la construirea podurilor Ungheni (RO) – Ungheni (RM), Leușeni – Albița, Sculeni (RO) – Sculeni (RM), Cahul – Oancea.

De asemenea, părțile au convenit asupra construcției altor trei noi poduri peste râul Prut: Costești – Stânca; Leova – Bumbăta; Leca – Fălciu.

În privința construcției Autostrăzii Unirii, oficialii din România au fost informați despre demersul Republicii Moldova, prezentat Comisiei Europene referitor la modificarea hărții rețelelor Trans Europene de Transport TEN-T, prin includerea în Rețea a Autostrăzii A8 Târgul Mureș – Iași – Ungheni, acesta fiind și punctul de conexiune a Republicii Moldova la rețeaua de Autostrăzi a Uniunii Europene, până la Chișinău și în continuare până la Odessa (Ucraina).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *