La Iași de 4 ori pe zi cu trenul. Transportul feroviar între Republica Moldova şi România va fi îmbunătăţit

Imagine simbol. Sursa foto: Expresul.md

Trenul Chişinău-Bucureşti va circula în curând în fiecare zi, iar la Iaşi ar putea merge patru trenuri pe zi. Subiectul a fost discutat în cadrul primei conferinţe a feroviarilor din România şi Republica Moldova de după pandemie, desfăşurată zilele trecute la Bucureşti, scrie trm.md.

Potrivit unui comunicat al întreprinderii Calea Ferată a Moldovei (CFM), feroviarii de pe cele două maluri ale Prutului au convenit să extindă linia cu ecartament de 1520 mm de la staţia Socola până la staţia Iaşi. De asemenea, urmează a fi construită o linie suplimentară cu ecartament 1520 mm paralel cu linia existentă de la staţia Ungheni Prut, până la staţia Socola ( aproximativ 17,1 km) utilizată atât pentru transportul mărfurilor, cât şi pentru transportul de călători.

În acelaşi timp, în vederea optimizării timpului livării mărfurilor şi micşorarea numărului de traversări, s-a convenit cu operatorii feroviari privaţi din România posibilitatea ca CFM să transporte trenuri de marfă mixte, cu gruparea vagoanelor în tren şi întocmirea separată a borderourilor de transmitere. Astfel, un singur tren va transporta mai multe vagoane pentru diferiţi destinatari). Acest lucru va mări capacitatea de primire-predare a vagoanelor şi mărfurilor din şi spre România.

Totodată, părţile au convenit să sporească cu 10-15% traficul de vagoane pentru livrarea păcurii prin punctele de trecere a frontierei între România şi Republica Moldova va creşte cu 10-15%. Astfel, vor fi mărite volumele transportate şi va fi micşorat timpul de livrare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *