În primăvara anului 2023, municipiul Ungheni va avea un Centru de Informare Turistică

Aici se construiește Centrul de Informare Turistică

În centrul municipiului Ungheni este în plină construcție Centrul de Informare Turistică. Acesta este amplasat în scuarul „Grigore Vieru”, din preajma Liceului „Vasile Alecsandri”, la intersecția străzilor Mihai Eminescu și Vasile Alecsandri, pe o suprafață de 0,035 ha. Potrivit autorităților, acest Centru va da un nou impuls dezvoltării turismului și, în consecință, creșterii economice în municipiul Ungheni.

O parte dintre ungheneni, însă, sunt indignați de faptul că administrația publică locală nu a găsit un alt spațiu pentru construcția acestuia.

„Chiar nu mai erau alte locuri?”, se întreabă unghenenii.

În acest sens, administrația publică locală vine cu o explicație: „Centrul de Informare Turistică în Scuarul „Grigore Vieru” este o locație bună. Aici se va construi o instituție publică pe un teren proprietate de stat. Asemenea centre de informare turistică nu se fac la periferii, în locuri mai puțin accesibile. Ele se fac în centrul orașelor. Mai mult ca atât, va fi soluționată încă o problemă, de care se discută de mult timp – la demisol va fi un grup sanitar. Centrul de informare turistică va fi o instituție publică, ceea ce înseamnă că nu poate fi vândută, nimeni nu-i poate schimba destinația. Primăria a refuzat să vândă acest spațiu anume pentru ca acolo să fie o instituție publică și un grup sanitar, de care e nevoie în centrul orașului. Edificiul va fi de dimensiuni foarte mici, va avea o suprafață de circa 90 de metri pătrați. Trebuie să se știe că orice spațiu verde, orice parc sau scuar presupune și elemente de infrastructură. Păcat că oamenii primesc totul, initial, în furci. Ar fi bine să dea dovadă de un pic de răbdare și se vor convinge, inclusiv în acest caz, cât de reușit e locul de amplasare”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Municipiului Ungheni.

Construirea Centrului de Informare Turistică este posibilă, grație Proiectului „Acțiuni durabile pentru creștere economică prin turism”, finanțat de Uniunea Europeană prin „Facilitatea Primari pentru Creștere Economică – Proiecte pilot”. Costul e de peste 2 milioane 624 mii de lei. Urmează ca lucrările să fie finalizate la sfârșitul în primăvara anului 2023.

Așa va arăta Centrul de Informare Turistică

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *