În municipiul Ungheni vor fi construite noi rețele de canalizare

Imagine simbol

Grație proiectului „Eficientizarea infrastructurii publice prin extinderea sistemului de canalizare în municipiul Ungheni”, finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) prin Programul național de dezvoltare locală „Satul European”, va fi construită o rețea de canalizare de-a lungul străzii Romană, de la intersecția cu strada Vasile Alecsandri până la strada Decebal și de la strada Vasile Lupu până la strada Ion Creangă.

Decizia de a construi rețelele de canalizare anume în acest sector este motivată prin faptul că aici nu au existat niciodată astfel de rețele plus că în anul 2023 urmează să fie construite, pe strada Romană, piste de bicicliști și trotuare – în cadrul Proiectului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectul tehnic de construcție a rețelelor de canalizare este deja elaborat, a fost anunțat concursul de selectare a agentului economic, care va executa aceste lucrări.

Durata de implementare a Proiectului „Eficientizarea infrastructurii publice prin extinderea sistemului de canalizare în municipiul Ungheni” este de 12 luni.

Reamintim că Programul național de dezvoltare locală „Satul european”, prin care sunt sprijinite proiecte de infrastructură pentru localități, a fost lansat la 21 martie 2022. Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) este principala sursă de finanțare a programelor de dezvoltare regională și locală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *