Gazprom atenționează Moldovagaz că își rezervă dreptul de a reduce sau de a opri complet furnizarea de gaze

Imagine simbol

Gazprom anunță că va continua să livreze gaze naturale către Moldova prin stația de măsurare „Sudja”. Reprezentanții companiei afirmă că Moldovagaz a efectuat, în luna noiembrie, plata către Gazprom, inclusiv pentru fondurile depozitate pe teritoriul Ucrainei, destinate consumatorilor din Moldova, transmite agora.md

Totodată, gigantul rus afirmă că își rezervă dreptul de a reduce sau de a opri complet furnizarea de gaze în cazul încălcării plății.

„În același timp, atragem atenția asupra încălcării regulate a obligațiilor contractuale de către partea moldovenească în ceea ce privește plata pentru livrările de gaz rusesc. Gazprom își rezervă dreptul de a reduce sau de a întrerupe complet livrările de gaze în caz de neachitare”, anunță compania într-un comunicat.

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, declară că până la 21 noiembrie a fost asigurată virarea către Gazprom a unui avans în valoare de 50% din costul gazelor naturale pentru luna noiembrie. Astfel, s-au transferat 21,41 milioane de dolari, conform facturii depuse.

„Ținând cont de modificările în structura consumului de gaze naturale pe malul drept al Nistrului, care au condus la creșterea volumului livrărilor de gaze naturale de la 52,11 la 102 milioane de metri cubi, obligațiile Moldovagaz față de Gazprom de a plăti avansul pentru noiembrie 2022 a crescut la 41,9 milioane de dolari”, afirmă Ceban.

Potrivit lui, valoarea restanțelor la plata avansului pentru noiembrie este de 20,49 milioane de dolari, sau circa 402,7 milioane de lei.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *