FOTO / Picii din cadrul grădiniței „Licurici” au fost în excursie la Casa strămoșească „La mămuca și tătuca” din Zagarancea

Miercuri, 26 octombrie, copiii din grupa „Ciobănaș” de la grădinița- creșă „Licurici” din Ungheni au fost în vizită la Casa strămoșească „La mămuca și tătuca” din localitatea Zagarancea. În această vizită copiii au învățat multe lucruri noi și au avut șansa să descopere casa mare și obiectele care se află în ea cum ar fi „sofca”,ce este și pentru ce este utilizată.

În odaia de zi, copiii au văzut „lejanca”, unii dintre ei au știut ce este pentru că au mai văzut-o la bunici în timp ce cei mai mulți au fost în neștire, și au rămas impresionați de faptul că cândva acolo dormeau câte șapte copii sau mai poate chiar mai mulți. De asemenea aceștia au învățat ce este un prosop, un covor moldovenesc, un cuptor cu lemne sau chiar mașina de cusut veche. O altă atracție interesantă a fost coliba. Întreaga grupă a intrat în colibă și s-au așezat frumos la masă.

Potrivit Vioricăi Enache, educator metodist din cadrul grădinița „Licurici” „excursia dată este una dintre activitățile care sunt preconizate pentru anul acesta într-un proiect educațional ce ține de dezvoltarea personală a copiilor: „Dezvoltarea personală nu putem să o facem în doar între pereții grădiniței este nevoie ca copilul să vadă, să observe, să pipăie, să interacționeze cu lucrurile, cu fenomenele și cu oamenii adevărați.”

Vasile Gaviuc, primarul localității Zagarancea dar și tatăl a doi copii din această grupă, consideră că această vizită este una foarte benefică pentru copii pentru că îi ajută să li se lărgească orizonturile, să învețe lucruri noi și să descopere oameni noi. Potrivit lui, această vizită a fost organizată la inițiativa educatorilor grupei ciobănaș iar dumnealui a susținut această idee și a programat-o într-o zi simbolică, în ajunul hramului localității Zagarancea.

Diana Șuliga, un alt părinte care își are copilașul în grupa „Ciobănaș” a rămas și ea impresionată „Consider că grupa „Ciobănaș” a avut niște activități extraordinare, chiar nu am auzit ca în alte grădinițe să aibă astfel de activități, astfel de ieșiri, copiii mereu sunt entuziasmați au dispoziția superbă la aceste activități, le plac foarte mult eu ca părinte sunt foarte bucuroasă că sunt implicați.”

Tot în aceeași zi a fost semnat  un acord de parteneriat cu grădinița – creșă „Andrieș” din Zagarancea. Respectiv copiii au mers în vizită la această grădiniță unde au fost primiți cu dulciuri și gustări calde, au ascultat poezii, cântece și au dansat cu toții laolaltă.

Menționăm că, această activitate face parte din parteneriatul instituției, deoarece grădinița” Licurici a încheiat acord de parteneriat cu mai mai multe instituții. Iar excursia dată a fost posibilă, cu ajutorul părinților care au oferit transport pentru copii și personalul instituției.

Autor, foto: Gabriela Boxan

Pe lejancă


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *