Violența prin ochii copiilor – un atelier de pictură inițiat de EXPRESUL

Peste 20 de elevi ai Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din Ungheni au participat la un atelier de pictură, cu genericul „Violența prin ochii copiilor”, care a avut loc lpe 30 septembrie.

Dar, până a purcede la desenul propriu zis, elevii au fost implicați într-o discuție despre formele violenței și consecințele acesteia asupra dezvoltării copilului. Aceștia și-au expus părerile despre acest fenomen, au evidențiat formele violenței și au exemplificat actorii cheie la care poate apela în cazul în care sunt martorii acestui fenomen.

Activitatea a avut loc în cadrul campaniei de informare „Mamă, tată – iubește-mă! Protejează-mi copilăria!”, inițiată de Expresul.

„Prin desen, copiii își exprimă emoțiile pe care le-au trăit sau le-au observat în societate. Acești copii vor reda prin intermediul culorilor și formelor, care sunt consecințele violenței și consider că ei vor reuși prin desen să prezinte acest fenomen care, din păcate este foarte frecvent în societatea noastră”, a spus Cristina Dragomir, directoarea Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”.

Astfel, Anastasia Caliga, una dintre dintre participante la atelier, spune că își dorește să transmită prin intermediul desenului ei, mesajul ca să nu mai fie violență în lume, deoarece acest fenomen are consecințe urâte asupra dezvoltării copilului. „Desenul meu îl reprezintă pe un băiețel caruia îi este frică de tata care mereu îl ceartă, iar el plânge. Am ales să reprezint abuzatorul în tonuri gri, iar copilul înconjurat doar de culori, la fel închise, care semnifică emoțiile negative pe care le trăiește acesta”, spus ea.

„Prin desenul meu am vrut să redau faptul că mulți copii sunt martori ai violenței, fie în familie, fie în stradă. Am vrut să arăt că unii adolescenți se simt ca într-o cușcă și nu pot explica nimănui ce simt atunci când sunt supuși frecvent unei forme de violență”, a intervenit și Mădălina Rîbac, o altă elevă.

Desenele copiilor urmează să fie expuse în holul Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, dar și la Biblioteca raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni.

Un reportaj foto puteți vedea AICI. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *