De când a fost deconectat iluminatul stradal pe timp de noapte, municipiul Ungheni economisește 600 kw zilnic

Timp de o noapte, municipiul Ungheni economisește 600 kw, iar emisiile de CO2 s-au diminuat. Și asta după ce, în municipiul Ungheni a început să fie deconectat iluminatul stradal între orele 23.30 și 5.00, scrie Primăria municipiului Ungheni pe pagina oficială de Facebook.  Totodată, în această perioadă, nu s-a atestat nicio creștere a infracționalității, ceea ce denotă faptul că oamenii au devenit mai responsabili și mai conștiincioși și că poliția este mereu la datorie.

La momentul de față, în municipiu este lumină de la ora 19:00 până la 23:30 și de la 5:00 până la 7:00, perioade în care activismul oamenilor este mult mai ridicat.

De menționat că Ungheniul este primul oraș din Republica Moldova care a făcut acest pas, pentru a pune umărul la economisirea energiei electrice, astfel ca să fie evitate situații mult mai neplăcute, când energia electrică ar putea fi deconectată pe perioade mult mai mari.

Din economiile făcute, va fi posibilă termoizolarea unor instituții publice, în mod special, a grădinițelor, ceea ce va permite conservarea energiei termice și, implicit, noi economii la încălzirea instituțiilor respective. Din cele șapte grădinițe existente în Ungheni sunt termoizolate doar două.

De menționat că decizia de a sista pe timp de noapte iluminatul stradal, a fost luată la recomandarea Guvernului, după ce Ucraina a fost nevoită să oprească livrarea curentului electric către Republica Moldova.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *