Atenție la bip-uri. O companie de telefonie mobilă precizează că sunt tentative de fraudă

O companie de telefonie din Republica Moldova atenționează cetățenii cu privire la tentative de fraudă. Potrivit companiei în ultimul timp s-a înregistrat o creștere a tentativelor de fraudă, comise de escroci, prin transmiterea de bip-uri către utilizatori de la numere internaţionale, transmite zugo.md.

Astfel, în cazul când cineva reapelează aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, un robot pe fon, muzică, linişte sau chiar pot lua legătura cu un abonat real.

„Asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere internaţionale necunoscute, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision.

Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului.

Astfel, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care recepţionează asemenea bip-uri sunt îndemnaţi să le ignore”, comunică compania de telefonie mobilă.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *