Se extinde limita de comercializare a lemnului de la 3 la 5 metri steri

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița, au fost operate modificări în mecanismul de eliberare a lemnului de foc către populație. Mai exact, a fost extinsă limita de comercializare a masei lemnoase per gospodărie casnică, de la 3 la 5 metri steri, care va putea fi cumpărată în două tranșe.

Membrii CSE au mai decis că buletinele de identitate provizorii, solicitate prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova, vor fi eliberate fără plata taxelor consulare și a cheltuielilor aferente.

În contextul liberalizării temporare a transportului rutier de mărfuri dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, autorizațiile de transport rutier internațional neutilizate, eliberate în perioada 01.04.2022 – 30.06.2022, vor putea fi restituite de transportatori, fără aplicarea sancțiunilor.

A fost prelungit, până la 30 septembrie 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”.

De asemenea, membrii CSE au abrogat unele prevederi ale Dispoziției din 18 mai 2022, potrivit cărora TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul Internațional Liber Giurgiulești se va face fără drept de deducere.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *