Săptămâna aceasta locuitorii raionului Călărași vor beneficia de radiografia cutiei toracice gratuită

Sursa foto: realitatea.net

Echipele mobile de medici specialiști vor oferi, în perioada 26–30 septembrie, consultații profilactice gratuite populației din raioanele Căușeni, Călărași și Anenii Noi, comunică moldpres.md.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în raionul Călărași.  Pe 26 septembrie acesta s-a aflat în localitatea Onișcani; astăzi, pe 27 septembrie – în satele Vărzăreștii Noi și Pitușca; iar mâine pe 28 septembrie se va afla în localitatea Vălcineț; pe 29 septembrie – în satul Bravicea; pe 30 septembrie – în comuna Bahmut.

Screeningul glandei mamare continuă să fie efectuat în raioanele Căușeni și Anenii Noi.

Tot în această săptămână vor fi prestate servicii medicale stomatologice copiilor din satul Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, localitatea Cuizăuca și Ignăței din raionul Rezina.

CNAM anunță că săptămâna trecută au fost efectuate examene profilactice gratuite la 882 de persoane, dintre care la 203 femei – screeningul mamar, iar 679 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *