Rezervele de stat vor fi mai bogate cu 3 mii de tone de cărbune

Imagine simbol, sursa money.ro

Autoritățile vor aloca din fondul de rezervă al Guvernului a sumei de peste 35 de milioane lei pentru achiziționarea, recepționarea și păstrarea cantității de 3.155 tone de cărbune, în vederea completării rezervelor de stat.

Astfel, suma de 35.440.100 de lei este calculată pentru achiziționarea cantității de 3.155 tone de cărbune la prețul de 11.233 lei tona, iar 269.800 mii lei pentru păstrare în perioada lunilor octombrie-decembrie 2022 (90 de zile la preț de 0.95 lei/tonă/zi) și 78,9 mii lei pentru procedurile de recepționare a cărbunelui şi stocare la depozitarii responsabili (25 de lei/tona). Respectiv, suma totală prevăzută pentru alocare este de 35.788.800 de lei.

Proiectul are drept scop completarea rezervelor de stat cu cărbune și face parte din măsurile de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice și securității aprovizionării cu resurse energetice a Republicii Moldova în caz de limitare a furnizării de gaze naturale, prin asigurarea cu resurse energetice alternative.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *