FOTO / Expresul a dat startul unei campanii „Mamă, tată – iubește-mă! Protejează-mi copilăria!”, printr-un flash-mob

Vineri, 9 septembrie, redacția ziarului „Expresul” a dat start campaniei „Mamă, tată – iubește-mă! Protejează-mi copilăria!”, printr-un flash-mob.

15 tineri voluntari de la Centrul raional de tineret Ungheni au avut inscripționate pe pancarte mesaje împotriva violenței asupra copilului, dar și au împărțit pliante trecătorilor, pentru a sensibiliza comunitatea cu privire la acest fenomen.

Elena Pidghirnîi din satul Pîrlița, este o tânără voluntară ce s-a implicat activ în acest flashmob. „Consider că fenomenul violenței este popular în secolul nostru, din păcate. Și, cred că, acesta ar putea fi elimininat doar cu ajutorul nostru. Educația nu presupune violență. Un copil ar trebui să înțeleagă de cuvânt și să aibă respect, nu frică față de părinți sau de societate”, spunea ea.

Și Cristina Tarca din orașul Cornești este de părere că societatea ar trebui să să promoveze mai mult prietenia între părinți – copii. „Tinerii sunt viitorii părinți și trebuie să știe că o palmă nu rezolvă problemele, dimpotrivă, un copil dacă este bătut, atunci rămâne cu trauma pe parcursul vieții. Copiii înțeleg mai mult din vorbă. Iar părinții ar trebui să fie prieteni cu ei, nu să strige sau să ridice mâna. Societatea noastră ar trebui să promoveze mai mult prietenia între părinți și copil, să fie înțelegere între ei”, a conchis Cristina.

Natalia Junghietu, coordonatoarea campaniei, dar și directoarea ziarului „Expresul” a declarat că, prin lansarea campaniei, își propune să fie promovate în societate comportamentele nonviolente. Iar acțiunile care vor fi întreprinse va contribui la sporirea numărului de adresări la organele competente privind cazurile de violență asupra copiilor.

Această acțiune a avut loc în cadrul proiectului „Consolidarea capacității mass-media locale pentru a crește gradul de conștientizare și a reflecta etic despre violența bazată pe gen și violența împotriva copiilor”,implementat de Asociația Presei Independente, în parteneriat cu UN Women și UNICEF și finanțat de Uniunea Europeană.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *