A fost lansat concursul de selecție a localității ce va deține titlul „Capitala Tineretului – 2023”

Imagine simbol

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat astăzi concursul de selecție a localității ce va deține titlul „Capitala Tineretului – 2023”.

Potrivit MEC, în cadrul programului, pe parcursul unui an, urmează să fie concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-urilor naționale şi locale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale. „Dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora este o prioritate a Guvernului. Prin programul „Capitala Tineretului”, Ministerul Educației și Cercetării susține tinerii – resursa strategică a țării, pentru a pune în valoare ambiția, profesionalismul, entuziasmul tinerilor, dar, în special, pentru a susține inițiativele tinerilor, realizând apropierea cu administrația publică locală și dezvoltând proiecte necesare societății”, se menționează într-un comunicat de presă al MEC.

Eligibile pentru aplicarea la Program sunt autoritățile administrației publice locale de nivelul întâi, inclusiv cele constituite în UTA Gagauz-Yeri și autoritățile administrației publice locale de nivelul al doilea, constituite pe teritoriul municipiului, cu excepția mun. Chișinău și a autorităților administrației publice locale care au deținut titlul „Capitala Tineretului” în ultimii trei ani de la ediția pentru care se depune dosarul de aplicare.

Pentru implementarea programului, MEC va aloca circa 1 milion de lei (aproximativ 50 de mii de euro) și va oferi suport metodologic și logistic. Dosarul poate fi depus on-line la adresa de e-mail: capitala.tineretului@mec.gov.md sau cancelaria@mec.gov.md, până la data de 14 noiembrie curent.

În anii 2020 și 2021 titlul „Capitala Tineretului” a fost obținut de comuna Sipoteni, raionul Călărași, iar în 2022, acesta a fost deținut de orașul  Ștefan Vodă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *