Timp de 6 luni la Ungheni vor fi testate procesele de conversie şi datele spaţiale

Sursa foto: moldpres.md

Agenția Relații Funciare și Cadastru, Agenția Servicii Publice, Ministerul Mediului, Primăria municipiului Ungheni și ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) au semnat pe 26 august,  un memorandum de înțelegere și cooperare pentru demonstrarea și testarea proceselor de conversie din format digital, sporirea calității seturilor de date spațiale digitale și producerea metadatelor pentru Zona Ungheni, transmite MOLDPRES.

„Cu suportul proiectului Twinning „Îmbunătățirea serviciilor de date spațiale în Republica Moldova conform standardelor UE” și altor donatori, va fi sporită calitatea seturilor de date spațiale digitale prin intermediul elaborării specificațiilor și modelelor acestora, precum și armonizarea și crearea metadatelor pentru publicarea lor pe geoportalul Infrastructurii Naționale de Date Spațiale în R. Moldova, pe întreg teritoriul țării”, indică ASD.

Pe parcursul a șase luni părțile implicate urmează să parcurgă etapele proiectului, prin realizarea vizitelor la fața locului, desfășurarea ședințelor de instruire, implementarea activităților sub ghidarea directă a experților, pentru a putea asigura realizarea practică a ghidurilor.

Memorandumul de înțelegere și cooperare va dezvolta și crea noi oportunități de schimb de date, proiecte și experiență, fiind accesibile pentru toți cetățenii Moldovei, rezumă sursa citată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *